Alegerea materialului pentru jaluzele orizontale – ghid practic

ALEGEREA MATERIALULUI PENTRU JALUZELE ORIZONTALE – GHID PRACTIC

Jaluzelele orizontale sunt disponibile atât în construcție de aluminiu, cât și în structură lemnoasă. Când vorbim despre umbrirea interioară, jaluzelele orizontale uimesc cu posibilitățile multiple pe care le oferă în controlarea intensității luminii care pătrunde într-o încăpere, fapt la care conlucrează reglarea unghiului de înclinare al paletelor, de la închis, întredeschis și până la poziția deschis complet.

 

Vestea bună în alegerea acestui tip de jaluzele orizontale este că pot aproape întotdeauna fi montate direct pe rama ferestrei, ceea ce înseamnă că operația este complet neinvazivă. În unele situații va fi necesară montarea pe perete, dar și în acest caz, avantajul este că montarea se efectuează relativ ușor și într-un timp foarte redus.

JALUZELE ORIZONTALE DE LEMN

Să începem cu începutul: când alegeți jaluzele orizontale de lemn, trebuie să știți că până și în poziția deschis complet, acestea ocupă cca. 20% din suprafața ferestrei, întrucât paletele de lemn sunt voluminoase. Desigur, efectul lor este unul uluitor – lemnul nu se demodează și se poate incorpora și într-un design modern, dar și într-unul clasic. Totuși, dacă locuiți într-o zonă în care condițiile meteo sau orientarea ferestrelor nu aduc cea mai mare intensitate a luminii în încăpere, nu e un aspect de neglijat.

 

Acest fapt nu este lipsit de consecințe în cazul în care se alege montarea pe perete: acești 20% din suprafața ferestrei trebuie calculați astfel încât, odată aflate jaluzelele în poziție orizontală deschisă complet, să nu împiedice deschiderea ferestrei!

 

Nu trebuie ignorat nici un aspect legat de durabilitatea jaluzelelor. Oricât de frumoase ar fi, trebuie să ne gândim de două ori înainte să le alegem pentru ferestrele băilor sau ale bucătăriilor, unde vrând nevrând gradul de umiditate este diferit față de restul casei. La fel, dacă locuim într-o zonă în care umiditatea este sporită – aburii, umiditatea, dar și oscilările frecvente și puternice de temperatură sunt cele care conduc în termen mediu și lung la deformarea paletelor de lemn și de aceea, scurtează considerabil durata lor de viață.

 

Dacă lemnul este elementul de bază fără de care nu se poate în locuința dumneavoastră și condițiile de umiditate nu sunt cele mai oportune, atunci nu pierdeți speranța! Jaluzelele orizontale de aluminiu, despre care vă povestim imediat, sunt disponibile inclusiv în coloratură care imită lemnul natural.

JALUZELE ORIZONTALE DE ALUMINIU

Cu cât se dezvoltă mai puternic piața de rolete textile, cu atât mai mult are de suferit piața jaluzelelor orizontale de aluminiu. De ce? Este pur și simplu vorba de estetică. Omul de rând trăiește cu impresia că toate jaluzelele de aluminiu sunt identice, dar nimic mai departe de adevăr. Jaluzelele orizontale de aluminiu nu au rămas indiferente la descoperirile tehnologice din ultimii douăzeci de ani. Mai mult, ele acum încorporează o fiabilitate de invidiat, iar chiar dacă funcțional nimic nu s-a schimbat, construcția lor, posibilitățile de montaj și modul de instalare s-au îmbunătățit semnificativ.

 

Mai mult, paletele jaluzelelor orizontale de aluminiu nu suferă în egală măsură când vine vorba de condiții meteo, umiditate, sau uzură de-a lungul timpului. Aluminiul este tratat astfel încât să permită o durată de viață cât mai lungă, chiar și în cazul în care a intervenit finisarea cu vopsele din cele mai variate.

 

Vestea bună despre acest tip de jaluzele orizontale de aluminiu este că în 2016 sunt din nou în topul preferințelor cumpărătorilor, modelele care au palete cu lățimea de 50mm fiind clar liderul de imagine al biroului lor de relații publice! Iar dacă doriți să obțineți un dublu efect WOW! pentru oaspeții dumneavoastră, alegeți angrenarea electrică a jaluzelelor. Confortul este cel care trebuie să dea nota dominantă a designului interior al căminului dumneavoastră!