Ce trebuie sa stiti inainte sa achizitionati o copertine

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ ACHIZIȚIONAȚI O COPERTINĂ? 

Dacă citiți acest articol, înseamnă că v-ați pus problema unui spațiu umbrit în care să vă petreceți în tihnă timpul liber alături de cei dragi. Copertinele sunt o soluție optimă pentru spațiile de terasă, pentru părți ale grădinii colaterale casei dumneavoastră, dar și pentru balcoane. Copertinele, chiar și cele rulabile, sunt permanent expuse la factori externi intenși: aer, vânt, apă, temperatură, dar și la acumulări de praf, frunze sau zăpadă. De aceea, este bine să chibzuiți alegerea unei copertine de calitate și să obțineți randamentul calitate-preț optim.

 

În marea lor majoritate, copertinele sunt concepute pe bază de pânză acrilică de tipul prelatei, deci cu țesătură densă, care devine ușor impermeabilă. Prelata, din punctul de vedere tehnologic, este un material foarte versatil – nu numai că poate să fie tratat cu diferite substanțe – chiar și ignifuge pentru amatorii de grătar, dar poate să fie vopsită în cele mai precise nuanțe. Din această perspectivă, copertina poate să se îmbine perfect cu designul de exterior ales pentru grădina, terasa sau balconul dumneavoastră și poate răspunde tuturor exigențelor de gust.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ ACHIZIȚIONAȚI O COPERTINĂ?

 

Rezistența la decolorare. Soarele poate să schimbe prin decolorare chiar și cele mai puternice și vii culori. Întrebați, în momentul achiziției, care e durata de viață a pigmenților utilizați în prelatarea copertinei. În mod optim, o copertină ar trebui să nu sufere în urma ingerenței soarelui cel puțin 8 sau chiar și 10 ani.

 

Respirabilitatea. Țesătura deasă a prelatei nu este ceea ce am putea numi un material respirabil și lejer. Poate chiar dimpotrivă. Chiar și așa, o prelată tratată pentru respirabilitate optimă răspunde la două nevoi vitale: în primul rând, nu trebuie să îngreuneze schimbul de aer și automat de temperatură. În al doilea rând, spațiul exterior acoperit de copertină nu trebuie să sufere în urma așa-zisului efect de seră, în care umiditatea se colectează în spațiul mai puțin expus la razele soarelui, datorită absenței schimbului direct de aer.

 

Efectul fungostop. Datorită efectului de seră menționat mai sus, copertinele sunt mai frecvent expuse la umiditate constantă, care reprezintă un mediu oportun pentru dezvoltarea culturilor de ciuperci, parte dintre acestea fiind nocive pentru dumneavoastră, copiii dumneavoastră, dar și pentru animalele de companie. Mirosul neplăcut emanat de unele dintre aceste ciuperci poate să fie foarte neplăcut, iar pânza netratată și infestată cu ciuperci este practic imposibil de dezinfestat.

 

Rezistența la murdărie. O copertină pătată înseamnă o notă mică pentru casa dumneavoastră. Dacă țineți la confort și la imagine, alegeți copertine care sunt tratate cu substanțe care o fac rezistentă la murdărie. Printre dușmanii cei mai de soi ai unei copertine curate se află grăsimea, praful și funinginea. Dacă vreți să vă invitați prietenii la un grătar la umbră, nu trebuie să spuneți adio copertinei recent cumpărate. Trebuie doar să alegeți o copertină tratată optim și să folosiți, în măsura posibilităților, cărbune ecologic. Copertina dumneavoastră și mediul înconjurător vă vor fi recunoscători.


Taguri: