Cum sa alegem culoarea jaluzelelor

CUM SĂ ALEGEȚI CULOAREA CEA MAI POTRIVTĂ PENTRU JALUZELE – GHID PRACTIC 

Din momentul în care jaluzelele au devenit o alegere net superioară perdelelor clasice de pânză și au invadat piața cu multiple opțiuni și palete coloristice, alegerea unor jaluzele potrivite pentru interiorul dumneavoastră a devenit mult mai grea. Când vă grăbiți cu redecorarea casei, sau când aveți restrângeri de buget, feriți-vă de alegerile rapide, pe care mai târziu le puteți regreta. Am pregătit pentru dumneavoastră un ghid rapid care vă va ocupa fix 5 minute din timpul dumneavoastră prețios și care vă va salva de bătaia de cap adusă de o investiție nepotrivită.

ALEGEȚI CULOAREA ÎN FUNCȚIE DE ÎNCĂPERE

 

Nu toate ferestrele tuturor camerelor trebuie să aibă jaluzele de aceeași culoare, oricât de mult v-ar plăcea culoarea pe care ați găsit-o. Culorile clasice sunt întotdeauna o alegere fără greș, la fel și jaluzelele de culori complementare cu suprafața vizibilă dimprejurul lor când sunt desfășurate, fie că este vorba de vopseaua aleasă pentru perete, fie că este vorba de culoarea dominantă a mobilierului. Nu uitați că deseori la renovarea casei vă puteți îndrăgosti de o nuanță nouă de vopsea, deci alegeți culori care se asortează cu mai mult decât o singură culoare.

 

ALEGEȚI CULOAREA ÎN FUNCȚIE DE SCOPUL ÎNCĂPERII

 

Culorile deschise și pale trebuie evitate atunci când este vorba de bucătării și băi, mai ales atunci când ferestrele sunt poziționate în aria directă de acțiune a apei, focului, fumului, aburului sau mirosurilor de mâncare gătită. În același timp, nu alegeți culori foarte închise, pentru că aceste spații, atât bucătăriile, cât și băile, au deseori un spațiu de fereastră redus și printr-o ecranare prea puternică puteți reduce simțitor luminozitatea. Calea de mijloc sunt culorile calde sau reci care au o tonalitate medie. Din opiniile clienților noștri, dar și ale specialiștilor din domeniu, am ajuns la concluzia că bleumarin, fuchsia, verde și oranj sunt culorile cele mai versatile, atunci când sunt plasate în tonalități medii. Atenție totuși, verdele și oranjul au o paletă mai redusă de asortare!

 

ALEGEȚI CULOAREA CU CARE REZONAȚI DUMNEAVOASTRĂ CEL MAI BINE

 

Poate părea un sfat desuet, dar oricât de mulți oaspeți ați avea și oricâte petreceri ați găzdui, dumneavoastră și cei dragi dumneavoastră sunteți cei care veți petrece cel mai mult timp cu aceste jaluzele. De aceea, nu vă sfiiți să vă întrebați partenerul de viață, sau chiar și copiii, ce culori ar prefera pentru jaluzele. Brainstormingul în familie este cel care poate deschide supapele creativității întregii familii.

 

NU IGNORAȚI ANIMALUL DUMNEAVOASTRĂ DE COMPANIE

 

Pisicile sunt notorii pentru poziția lăfăită pe care o abordează pe pervazul ferestrelor. Identificați locul preferat al pisicii dumneavoastră și evitați să alegeți culori închise pentru jaluzelele de la aceste ferestre. Părul de pisică este păcătos și dacă nu doriți să curățați jaluzelele în fiecare săptămână și constant să fiți nemulțumit de rezultat, atunci alegeți culori neutre.

 

NU UITAȚI DE LOCUL DUMNEAVOASTRĂ PREFERAT DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

 

Pentru colțul în care petreceți cel mai mult timp în casă, fie că este vorba de o canapea de pe care vă uitați la emisiunile preferate, fie de fotoliul de pe care vă delectați cu o carte sau o cafea, prevedeți jaluzele de culori liniștite și asortate cu mobilierul conex. Nu doriți ca liniștea bine-meritată să vă fie tulburată de o asortare proastă a culorilor și nici de nuanțe prea pale care vă lasă liniștea la cheremul razelor capricioase ale soarelui.

 

NU ÎN ULTIMUL RÂND, NU NEGLIJAȚI CULOAREA JALUZELELOR DIN DREPTUL BIROULUI

 

Patima unui joc PC, munca acasă, comunicarea cu prietenii vă țin frecvent în fața calculatorului ore în șir? Atunci asigurați-vă că nu vă puneți în pericol nici confortul, nici vederea. Ecranele reflectorizante ale computerelor sau tabletelor sunt cele care ar trebui să vă ghideze alegerea. Pentru zona de birou a casei dumneavoastră, alegeți jaluzele cu ecranare mai puternică în nuanțe neutre. Dacă expunerea la soare este totală în zona respectivă a casei dumneavoastră, puteți opta și pentru culori închise, cum sunt bordo, violet, sau chiar și jaluzele negre.