Paneluri japoneze – fapte si mituri

PANELURILE JAPONEZE – FAPTE ȘI MITURI

Panelurile japoneze trezesc curiozitate nu numai datorită numelui exotic, dar și datorită modului ingenios de expunere a panelurilor textile. La origine, aceste paneluri, cunoscute în Japonia sub numele de noren, și devenite populare în Europa de la sfârșitul secolului al XIX-lea, au fost cel mai frecvent utilizate pentru a delimita spații în locuințe cu spațiu deschis, dar și pentru fațadele magazinelor și restaurantelor. Cele mobile, cunoscute azi sub numele de paneluri japoneze, reprezintă o alegere de foarte bun gust în cazul spațiilor de locuit contemporane, întrucât prezintă câteva avantaje imbatabile – în circulația aerului, dar și în umbrirea interioară.

FAPTE DESPRE PANELURILE JAPONEZE

 

Panelurile japoneze sunt suple, flexibile și ușor de manevrat. În ciuda lățimii impresionante (uneori și până la 150cm), panelurile japoneze textile sunt deseori mai rezistente și mai durabile în exploatare decât produsele similare de umbrire interioară.

 

Panelurile japoneze sunt ideale pentru casele cu bucătărie deschisă. Dacă nu ați putut rezista tentației și ați dispus o bucătărie deschisă în locuința dumneavoastră, acum trebuie să faceți față și provocărilor aduse de temperatura unui cuptor, de mirosurile unui fel de mâncare condimentat, dar și de aburi. Ei bine, panelurile japoneze răspund cel mai bine acestor cerințe de ventilație, chiar și în cazul în care nu dețineți un aparat de aer condiționat. Aerul poate circula într-un flux natural, iar dacă simultan trebuie să și umbriți locuința, puteți alege care dintre paneluri sunt glisate, și care sunt expuse.

 

Panelurile japoneze dau mai multă libertate în paleta coloristică a designului interior al locuinței dumneavoastră. În general, suprafețele ample, cum sunt panelurile late japoneze, sunt des gândite ca fiind o alegere complementară culorilor mobilei, pereților sau a covoarelor. Cu toate acestea, ele pot fi alese, ba chiar și montate și repoziționate ori de câte ori doriți, iar culorile pot fi terne, aproape inobservabile, dar și folosind o notă dominantă. Într-un spațiu minimalist, în care ați cântărit cu atenție efectul culorilor, puteți da o notă suplimentară de căldură sau una complet ludică, grație imprimeurilor textile care pot fi intercalate printre cele uni.

 

MITURI DESPRE PANELURILE JAPONEZE

 

Panelurile japoneze pot fi aplicate doar în cazul încăperilor cu ferestre înalte. Nimic mai puțin adevărat. Panelurile japoneze nu înseamnă că trebuie să aveți ferestre tip ușă de balcon, dar nici nu înseamnă, pe de altă parte, că toate ferestrele trebuie să fie de același tip – deci puteți folosi combinații ingenioase de paneluri japoneze atunci când planificați umbrirea ferestrelor și ușii de la balcon.

 

Panelurile japoneze acoperă o zonă prea mare din suprafața peretelui. Efectul vizual al panelurilor japoneze este într-adevăr de această natură, iar prima impresie poate fi, într-adevăr, că ocupă spațiu care ar putea fi decorat în alt fel. Cu toate acestea, nu trebuie ignorat efectul optim pe care îl au în zilele de caniculă, dar nici cel de căldură și delimitare totală de spațiul exterior într-o zi friguroasă de iarnă. Pentru cei care lucrează acasă, panelurile japoneze sunt soluția optimă pentru concentrare și randament maxime.

 

Panelurile japoneze nu sunt rezistente cu trecerea timpului. Greșit! Chiar dacă vă răzgândiți în fiecare lună și rearanjați panelurile, sistemul de acționare face față cu brio solicitării. Iar uzura mecanică nu este deloc simțită pe durata de viață a produsului.

 

Nu v-ați convins încă? Vizitați-ne atunci în showroomul nostru pentru a vedea în acțiune cele mai insolite aranjamente de paneluri japoneze.