Poarta grilaj protectie

POARTA GRILAJ DE PROTECȚIE 

Poarta grilaj de protecție este o opțiune foarte bună pentru locurile expuse care trebuie protejate, dar în care nevoia de intimitate nu este un criteriu. Porțile cu grilaj de protecție sunt o alternativă inteligentă în cazul în care doriți să protejați un spațiu deschis, de tipul vitrinelor și ferestrelor înalte, fără a reduce simțitor vizibilitatea produselor expuse.

De asemenea, porțile de grilaj de protecție sunt utile în blocurile de locuit, unde, cu ajutorul acestora, poate să fie delimitat accesul pe palier. Dacă vă este tulburată liniștea sau păstrarea curățeniei în spațiile comune reprezintă o problemă pentru dumneavoastră, optând pentru aceste grilaje de protecție, puteți să spuneți adio bătăilor de cap.

 

Dezvoltate pe același principiu ca și ușile de garaj exterioare, porțile grilaj de protecție nu sporesc curiozitatea trecătorilor sau persoanelor rău-voitoare, deoarece nu schimbă expunerea ansamblului protejat, dar fac practic impenetrabil accesul la acesta. Montarea acestor porți nu produce modificări ale schimbului liber de aer, deci nu creează nevoia artificială de a trata zidurile conexe cu substanțe fungicide și nu reduce compatibilitatea cu spațiile zidite reabilitate termic.

 

MECANICA PORȚILOR GRILAJ DE PROTECȚIE

 

Porțile grilaj de protecție se bazează pe structuri formate în grilă cu ajutorul unor tije verticale și unor palete orizontale. Prin ridicarea tijelor verticale, paletele orizontale se aliniază și strâng paralel, permițând deschiderea spațiului.

 

Atunci când vorbim de vitrina unui magazin, migala cu care este aranjată aceasta nu trebuie repetată zi de zi, ci poate rămâne amplasată sezonier până la următoarea rearanjare a vitrinei. Paletele orizontale și tijele verticale pot fi gândite la un număr minim sau maxim de întretăieri, astfel încât grila să lase mai mult sau mai puțin de văzut, în funcție de preferința dumneavoastră. Deschiderile grilei, în funcție de mărimea acestora, dar și în funcție de distanța optimă față de vitrină, nu vor permite spargerea voită sau accidentală a geamurilor și nici nu vor dăuna din punctul de vedere al esteticii spațiului protejat.

 

ACȚIONAREA PORȚILOR GRILAJ DE PROTECȚIE

 

Deși există în continuare pe piață porți grilaj cu acționare manuală, acestea sunt anevoioase în exploatare și necesită un timp relativ lung pentru ridicarea sau coborârea completă, ceea ce poate deveni pe termen lung supărător. Mai mult, acționarea mecanică înseamnă și riscul de deplasare a simetriei grilei și de pierderi mecanice în ridicare.

 

De aceea, este bine de reținut că ele pot fi echipate cu ușurință cu fotocelulă și pot fi acționate cu telecomandă. Acest lucru înseamnă că riscul accesului neautorizat pe cale mecanică este redus, iar acționarea electrică în urma comenzii se poate adapta la un timp scurt, fără efort uman deosebit.