Rulouri exterioare standard

RULOURI EXTERIOARE STANDARD 

Alegerea corectă a rulourilor de exterior nu este cea mai simplă alegere din lume, mai ales când aveți la dispoziție poate deja prea multe informații pe internet, iar în punctele de vânzare puteți primi deseori informații chiar și conflictuale. Nu rar se întâmplă ca sfaturile pe care le avem la dispoziție să fie chiar și ghidate numai de dorința de a vinde, în consecință fiind prea puțin profesionale.

 

În calitatea noastră de producător și distribuitor de sisteme de rulouri exterioare de toate tipurile, cunoaștem toate aspectele pro și contra și nu avem niciun interes să promovăm o soluție în defavoarea alteia, deoarece intenția noastră este să satisfacem cele mai sofisticate nevoi ale dumneavoastră.

Pentru început este bine să știți că rulourile exterioare sunt formate din casetă, platoșă, acționare și prindere. Din punctul de vedere al clientului final, acestea sunt elementele cele mai importante, chiar dacă din punctul de vedere tehnic putem enumera și multe alte elemente. Aceste patru elemente cheie pot diferi în mod substanțial – nu numai ca formă, construcție și structură, dar mai ales funcțional – făcând alegerea unui tip de rulou exterior mai oportună decât alta.

 

Rulourile exterioare standard se bucură de o mare popularitate în primul și primul rând pentru că producătorii de ferestre le recomandă în cea mai mare măsură. Rulourile exterioare pot fi montate direct pe rama ferestrei, chiar și înainte de montarea acesteia. Montajul este relativ rapid și ușor. Caseta este fixată de ramă în partea superioară a acesteia cu ajutorul unui profil de adaptare, iar acționarea se fixează pe ramă cu ajutorul elementelor de montare.

 

Mai ales în cazul rulourilor late, o foarte mare importanță trebuie acordată la montare în privința distanței fizice de fereastră – luând în considerare platoșa rulată. Dacă în poziție derulată acest aspect nu pune probleme deosebite, indiferent de lățimea platoșei, odată rulată, dacă nu e prevăzut un spațiu suficient pentru aceasta, ruloul strâns va zgâria geamul sau se va bloca într-o poziție semiridicată în care riscul mecanic poate conduce la deteriorarea ruloului.

 

Un alt aspect demn de luat în considerare este izolarea casetei. În cazul montării încorporate, dacă izolarea casetei nu este făcută temeinic, acest lucru poate conduce la pierderi considerabile de căldură din interior și la sporirea facturilor de energie. De izolarea propriu-zisă a casetei responsabil este producătorul de rulouri, dar se poate întâmpla ca la montare să vi se recomande izolarea suplimentară. Nu neglijați acest sfat!

 

Nu în ultimul rând, trebuie aleasă modalitatea de acționare. În cazul ferestrelor înalte de parter, ușilor de acces spre grădină, ș.a.m.d., varianta cea mai bună de acționare este din interior. Acționarea din exterior este recomandată mai ales în cazul ferestrelor de mici dimensiuni și a celor aflate la etaj.

 

Acestea sunt doar câteva sfaturi legate de alegerea corectă a rulourilor exterioare standard. Răspunsuri clare și ferme la întrebările sau temerile dumneavoastră legate cu alegerea acestui tip de rolete exterioare veți primi cu siguranță de la noi, așadar nu ezitați să ne contactați.