Tipuri de materiale pentru rolete textile

TIPURI DE MATERIALE PENTRU ROLETE TEXTILE 

Ce materiale sunt folosite cel mai frecvent pentru realizarea roletelor textile? Este o întrebare la care veți găsi câteva răspunsuri profesioniste în articolul de mai jos.

TEXTIL POLIESTER PENTRU ROLETE TEXTILE

 

Țesătura de poliester este cea mai frecvent utilizată textilă pentru rolete. Această țesăturo poate să fie concepută cu efect de transparență sau, dimpotrivă, de obscurare (cu așa numitul efect ‘blackout’). În alegerile clienților se găsesc în top culorile uni – motivul fiind în primul rând coordonarea coloristică a designului interior al locuinței, și nu în ultimul rând frica de a nu supraîncărca spațiul cu culori nepotrivite sau țipătoare.

 

TEXTIL CU EFECT DE ECRANARE PENTRU ROLETE TEXTILE

 

Țesăturile cu efect de ecranare (‘screen’) sunt o alegere optimă pentru spațiile mari – de tipul birourilor deschise, sălilor de restaurant, ș.a.m.d. Sunt o alegere proaspătă și pentru locuință, mai ales în zonele sau perioadele anului în care intensitatea luminii se menține la un nivel intens și deranjant. Ele au un dublu efect, de care trebuie să țineți cont: în timpul zilei, puteți privi din interior spre exterior, fără a pierde detalii din peisaj, dar bucurându-vă de tonalitățile plăcute ale unei luminozități ușor scăzute. În timpul nopții, în schimb, situația este exact invers: din încăperea luminată, nu se va vedea nimic afară, dar din exterior, se va vedea aproape totul la interior!

 

TEXTIL CU MINIPERFORAȚII PENTRU ROLETE TEXTILE

 

Țesăturile uni pot căpăta un efect foarte modern atunci când se apelează la țesături cu microperforații. Aceste microperforații creează un model geometric sau o ilustrație, chiar și de-a lungul mai multor paneluri complementare.

 

TEXTIL CU ELEMENTE DECORATIVE PENTRU ROLETE TEXTILE

 

Roletele textile cu elemente decorative sunt din ce în ce mai căutate. Elementele decorative sunt situate pe bordura inferioară a roletei (de exemplu, inele inoxidabile sau de plastic) și dau un efect vizual foarte plăcut. Numărul, dispoziția, ba chiar și mărimea acestor inele este la latitudinea clientului, iar în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră de a completa designul interior al locuinței dumneavoastră cu rolete de calitate, vă propunem astfel de inele în culori alb sau negru pentru cele de plastic, dar și aurit sau argintiu în cazul celor metalice.