Umbrirea interioară a camerelor de copii – Ghid practic

Umbrirea interioară a camerelor de copii – Ghid practic 

Dragostea și grija pe care o manifestă părinții față de copii nu se traduce numai prin asigurarea unui trai protejat și curat, ci și prin alegerea unor produse de design interior pentru camerele de copii care să corespundă nevoilor acestora de creștere și să creeze un spațiu sigur și sănătos pentru aceștia.

Copiii și lumina

Copiii iubesc lumina din primele luni de viață și deseori o asociază cu senzația de siguranță și cu liniștea. De aceea, în cazul în care decorați camera copiilor dumneavoastră, trebuie să vă gândiți la opțiuni de umbrire interioară care nu le reduc accesul la lumină, dar care și permit izolarea în cazul în care intensitatea luminii sau razele ultraviolete se pot reflecta direct în geamuri. Efectul de ecranare al rulourilor și al jaluzelelor de aluminiu este optim pentru camera copiilor.

Evitați ecranarea totală deoarece vederea copiilor dumneavoastră poate suferi deformări în perioada de creștere. Asigurați-vă că vor avea întotdeauna lumină suficentă într-un mod neinvaziv.

Copiii și căldura

Deși copiii se adaptează mai ușor decât adulții la temperaturi scăzute și la temperaturi ridicate, nu trebuie să exagerați cu expunerea îndelungată la niciuna din extreme. Copiii ei înșiși vor neglija acest lucru, deoarece întotdeauna se găsește ceva mai interesant de explorat în lumea camerei lor. De aceea, nu ezitați. Alegeți jaluzele orizontale de lemn sau de aluminiu sau rulouri de bambus, deoarece acestea, montate în mod profesionist, previn ‘scurgerile’ de căldură din interior. Locuiți într-o zonă expusă și friguroasă? Atunci ar trebui să vă gândiți la sănătatea copiilor dumneavoastră și să investiți în niște jaluzele exterioare, de tipul celor tencuite.

Copiii și insectele

Pielea sensibilă a copiilor poate cădea pradă țânțarilor, iar produsele de protecție împotriva țânțarilor de tipul unguentelor, sprayurilor și gelurilor sunt contraindicate înainte de vârsta de 6 ani.  Mai mult, copiii care suferă de iritații pe piele în urma înțepăturilor se vor scărpina involuntar, ceea ce sporește pericolul infecțiilor cutanate și a cicatricilor, dar și a efectului de disconfort. Atunci ar fi bine să vă gândiți la plase de țânțari etanșe.

Copiii și umezeala

Chiar dacă percep efectul de seră și umezeala, copiii nu vă vor trage de mânecă să vă spună acest lucru. În cazul copiilor nou-născuți, pericolul de dezvoltare a sindromului respirator acut, al astmului incipient și al falsei răceli (senzația constantă de căi respiratorii blocate, scurgerile din ochi, nas sau urechi) nu sunt de neglijat. De aceea, evitați să reduceți circulația aerului sau posibilitatea de aerisire zilnică prin montarea unor structuri solide și etanșe, nerespirabile.

Copiii și siguranța

Nu în ultimul rând trebuie să vă gândiți la siguranța copiilor dumneavoastră. Pentru camera copiilor, evitați montarea structurilor portabile, cu cadru demontabil, pentru a îndepărta posibilitatea accidentelor într-o secundă de neatenție. Nu alegeți sistemele de acționare pe bază de lănțișor, deoarece reprezintă piedici și chiar pot pune în pericol viața copiilor dumneavoastră. În general, optați pentru sistemele de ecranare care nu pot fi acționate, chiar și involuntar, de către copii.

Sperăm că scurtul nostru ghid de alegere a produselor de umbrire pentru camera copiilor dumneavoastră v-a fost de folos și vă așteptăm pentru a vă răspunde la întrebări suplimentare și pentru a prelua comanda dumneavoastră!