Utilizari ale usilor de garaj

UTILIZĂRI IMPRESIONANTE ALE UȘILOR DE GARAJ 

Deși ușile de garaj sunt, așa după cum indică și numele acestora, concepute pentru a demarca și securiza intrarea în garaj, aceste uși se bucură de o popularitate sporită în mult mai multe configurații de utilizare. Acest lucru este promovat în primul rând de structura acestora, care este foarte rezistentă, dar și de mecanismele de deschidere, care produc efectul de închidere și deschidere etanșă într-un timp foarte scurt.

Din ce în ce mai frecvent ușile de garaj sunt solicitate pentru spălătoriile auto. Deși scopul lor inițial nu este unul de închidere sau deschidere a celulei de spălare, ele sunt o alegere isteață în cazul în care spălătoria are acces direct de pe trotuar, sau în cazul în care este într-un complex cu zonă de așteptare, zonă fast-food sau în apropierea unei instituții precum școlile sau grădinițele.

 

O altă utilizare foarte ingenioasă a ușilor de garaj este pentru protejarea standurilor deschise și a chioșcurilor. Nu numai că vânzătorul nu mai trebuie să irosească timp pentru aranjarea și strângerea produselor expuse zi de zi, dar se evită și decolorarea sau deteriorarea fizică a produselor expuse. Mai mult, actele nocturne de vandalism devin practic imposibile, chiar și în absența unui sistem de alarmă.

 

Magazinele din mall-uri și alte suprafețe comerciale mari deseori recurg la această soluție nu numai din considerente de siguranță, dar și pentru a putea coordona această nevoie de siguranță cu orele de deschidere conflictuale ale magazinelor din incintă. Deoarece pot fi acționate atât din interior, cât și din exterior, se dovedesc utile și pentru magazinele cu intrare deschisă, fără uși de acces, iar în momentele de curățenie sau perioadele de inventar, reduc invazia nedorită factorilor exteriori.

 

Depozitele, rampele de încărcare și descărcare, atât cele elevate cât și cele de acces direct pentru autovehicule mici și furgonete pot opta pentru acest tip de uși pentru a delimita momentele livrărilor sau a evita situația livrării la exterior. Acest lucru poate conduce la încurcarea mărfii sau la livrări incomplete și astfel, gestiunea mărfurilor poate să fie făcută de personalul de rampă nestingherit.

 

Chiar și pe șantiere ușile de garaj se dovedesc utile. Nu numai pentru blocarea accesului persoanelor neautorizate, dar și pentru păstrarea în ordine a recuzitei de lucru, a materialelor de construcții și a celor inflamabile sau prețioase.

 

Nu în ultimul rând, revoluționară este utilizarea ușilor de garaj pentru spațiile de depozitare generice – în case, centre comerciale, depozite ale fabricilor și depozite centrale ale retailerilor. Cu ajutorul lor, atât exterior, cât și interior, pe principiu de partiționare, pot fi folosite uși de garaj pentru acces autorizat și separat pentru categorii de produse.